EVEN VOORSTELLEN

NL
 

EVEN VOORSTELLEN

Even voorstellen:

Jos Vermeulen

Mijn naam is Jos Vermeulen. Getrouwd en vader van 4 volwassen kinderen. Sinds 2 jaar ben ik de trotse opa van onze Mick en in de komende maanden hoop ik nog 2 kleinkinderen te mogen verwelkomen.
Iedere vrijdagmiddag brengt ons beweegteam de  deelnemers van de  fitgym in beweging. Dat doen we in de gemeenschappelijke ruimte zodat we zichtbaar zijn voor mensen die op bezoek komen. Zo hopen we ook anderen te stimuleren tot bewegen.
Dat bewegen belangrijk is weet u als geen ander. Bewegen wordt nl. steeds belangrijker naarmate je ouder wordt.  Als je jong bent beschik je over een sterk lichaam en denk je niet na bij de dagelijkse handelingen. Naarmate je ouder wordt gaat het allemaal niet meer zo gemakkelijk. 
Gelukkig is bewegen is een ideaal middel om te werken aan een goede gezondheid. 
De vrijdagmiddag gym  brengt gezelligheid, plezier en zorgt ervoor dat we niet vereenzamen.
Kom je een keer niet naar de gym, dan is iedereen nieuwsgierig hoe het met je gaat.
Dat zorgt voor verbinding. Je wordt gemist en dat zorgt voor vriendschap.
De oefeningen van de gym zorgen dat de kans op een valincident minder is, je beter op de been blijft, je de dagelijkse handelingen in en om huis nog kunt blijven doen, je plezier beleeft en je een actiever leven hebt.
Ons motto is ‘niets moet het mag’. Iedereen beweegt op een voor hem of haar mogelijke manier. Als je goed luistert naar je lichaam, dan blijf je plezier behouden in bewegen.
Kom langs op vrijdagmiddag van 15.00 – 15.45 uur en volg een gastles.
Alleen is maar alleen en samen sta je sterk.

 

Even voorstellen:

Leon vd Boogaard

Flexer als verzorgende C en student HBO verpleegkunde
Nadat ik stage heb gelopen bij Zuidzorg in de thuiszorg mocht ik als helpende gaan werken als bijbaantje. Nadat het team van Zuidzorg in Helmond moest stoppen, ben ik een ander baantje gaan zoeken en kwam ik terecht bij de Flexboog van de Zorgboog. Vanuit hier heb ik eerst bij de Pannehoeve gewerkt op de gesloten afdelingen, maar dit was niet mijn plek omdat ik met de mensen moet kunnen kletsen. Uiteindelijk ben ik bij de Moeraseik terecht gekomen en ben ik hier blijven werken. Ik kon het erg goed met iedereen vinden en al snel hebben ze mij meegenomen in de planning waardoor ik hier veel uren kon draaien in beide teams.

Ik doe de opleiding tot HBO verpleegkundige op de Fontys in Eindhoven. Ik zit nu in het derde jaar en heb nog anderhalf jaar te gaan. Zo heb ik vanaf september nog een half jaar stage en daarna een jaar afstuderen met mijn scriptie. Mijn doel is om uiteindelijk als verpleegkundige op de ambulance te werken. Hiervoor moet ik na mijn opleiding ervaring op doen op een verpleegafdeling om zo via de spoedeisende hulp naar de ambulance te gaan. Ik vond mijn stage in de thuiszorg erg leuk, maar ik miste de uitdaging daar. Ik hoop deze uitdaging op de spoedeisende hulp en op de ambulance wel te vinden.

Op de momenten dat ik niet moet werken ben ik het liefst altijd aan het sporten. Ik doe op maandagavond en sommige vrijdagavonden volleyballen en op dinsdag, donderdag en zondag voetballen. Sporten is daarom echt mijn passie. Mijn planning zit daarom samen met school, werk en sporten al bijna helemaal vol.

Ik heb het erg naar mijn zin op de Moeraseik en beveel dit dan ook bij veel van mijn medestudenten uit de buurt aan om hier te komen werken als flexer. Ik heb eerst als helpende gewerkt en had toen altijd dezelfde bewoners om te verzorgen. Dit vond ik van de ene kant erg fijn omdat ik dan van hen goed wist wat ik precies moest doen en hoe. Wel vond ik het jammer dat ik veel bewoners in de gasterij zag, maar hen niet goed kende omdat ik nooit bij hen thuis kwam om te helpen. Toen ik het 2e jaar van mijn opleiding af had gemaakt mocht ik als verzorgende C gaan werken mits ik de medicatie opdrachten van de zorgboog af had gerond. Nadat ik deze had afgerond kwam ik eindelijk ook bij andere bewoners. Nu wordt ik in zowel team 1 als team 2 in de planning meegenomen en kom ik bij bijna iedereen. Dit vind ik erg gezellig, omdat ik dan iedereen spreek en altijd wel nieuwe dingen heb om over te buurten.

Een erg positief ding aan de Moeraseik vind ik dat het wel erg veel lijkt op thuiszorg, maar juist nog de samenwerking met collega’s heeft. Dit miste ik vooral in de thuiszorg. Ik ben een echte teamplayer en vind het ook altijd erg leuk als er iemand met mij meeloopt of als ik met iemand anders mee mag lopen. Ook al ben ik flexer merk ik toch dat ik erg gewaardeerd wordt door het team en ik wordt goed en leuk meegenomen door het vaste team. Ik vind de Moeraseik daarom een geweldige plek om te werken en blijf hier graag nog werken totdat ik mijn diploma binnen heb.

Even voorstellen:

 

Corrie van der Burgt 

Sinds april 2000 werkzaam bij de Zorgboog .

Ik ben gestart als invalskracht hotelservice in 2000 en na een jaar aangenomen als medewerker hotelservice. Ik heb in deze functie echt allerlei plekjes gehad, van voedingsassistente tot medewerker catering.

Ben van 2016 tot 2018 werkzaam geweest als objectleider bij Zorgboogschoon.

Vanaf januari 2018 ben ik werkzaam in de Moeraseik Helmond als voorwerker/Objectleider Zorgboogschoon. Dit wil zeggen dat ik de medewerkers aanstuur maar ook verantwoordelijk ben voor het maken van roosters e.d. Ik werk natuurlijk ook zelf mee in de schoonmaak, je moet per slot van rekening wel weten wat er speelt bij je groep.

In het begin was het erg wennen voor me omdat dit toch een speciale locatie is waar erg veel dingen anders geregeld zijn dan op mijn vorige werkplekken. Dit was best moeilijk maar ik geloof dat ik het wel onder de knie begin te krijgen.

Het mooie van deze locatie is dat je toch een andere manier van omgaan met cliënten probeert in te zetten. We willen graag weten wat er in het leven van een cliënt speelt zodat we daar ook rekening mee kunnen houden. Stel er gebeurt iets droevigs dan is het natuurlijk niet gepast om heel blij bij cliënten binnen te komen.

Door steeds beter de samenwerking te zoeken met zorg en catering zijn we hard op weg om dit te bewerkstelligen en onze cliënten een fijne woonplek te bezorgen.

Wat mij betreft blijven we hier erg hard ons best voor doen met alle teams, samen op weg naar een leuke toekomst waarin we onze cliënten zien én horen.

 

 

Even voorstellen: Nadie Donkers

Het is even diep denken en tellen om tot de conclusie te komen dat Nadie alweer voor haar 4e jaar in dienst is bij Moeraseik. De tijd vliegt! Ze kwam binnen als stagiaire, ze had toen al bij een thuiszorgorganisatie gewerkt. Dat het wederom een leerplek in de ouderenzorg zou worden, stond voor Nadie vast. Ze koos dit specialisme ten slotte niet voor niets. 

Inmiddels heeft Nadie twee diploma’s op zak: een voor verpleegkundige en een van de MMZ-opleiding waarbij je opgeleid wordt tot een combinatie van activiteitenbegeleider en verzorgende op kleine groepen. Het werk in de activiteitenbegeleiding was iets te rustig voor Nadie; ze is hier in Moeraseik als vliegende keep tussen intramurale cliënten en mensen in de wijk veel beter op haar plaats. In deze functie is het: regelen, organiseren, van hot naar haar gaan maar wel met aandacht voor de mensen. Er is tijd voor een praatje zo nu en dan. 

Het werken in de wijk heeft zo zijn mooie kanten: je komt bij de mensen thuis en hebt meer vrijheid in het werk. Maar het is ook solistischer want je ziet nauwelijks collega’s. Daarom is Nadie blij met de mengelmoes van zorgtaken bij Moeraseik. Het vaste team met fijne collega’s motiveert haar enorm.

Het meest positieve aan Moeraseik vindt Nadie dat mensen hier ‘gewoon’ kunnen doorleven zoals ze het gewend waren, ook al hebben ze zorg nodig. Ze ziet veel echtparen die gelukkig zijn omdat ze bij elkaar kunnen blijven en het is ook een gezelligheid met huisdieren (vooral vogels en een enkele hond) die welkom zijn in Moeraseik.

Oorspronkelijk komt Nadie uit Lieshout, ze woont nu op een steenworp afstand in Mariahout. De rust en het groen vindt ze daar heerlijk, ze zou het voor geen goud willen inruilen voor de drukte van de stad. 

 

Even voorstellen: Henk Meerwijk

Bewoner.

Beste bewoners van de Moeraseik,
Ik zal me even voorstellen, ik ben Henk Meerwijk. Wij zijn in augustus 2016 in de Moeraseik komen wonen, in appartement 64.


Nu wil ik voor de bewoners wat doen. Hebt u problemen met onze website www.moeraseikkompas.nl of met uw computer of tablet, dan kan ik dat misschien voor u oplossen.


Ik ben te bereiken door een briefje bij mij in de bus te doen of mij een mailtje te sturen en dan probeer ik zo spoedig mogelijk langs te komen.

Mijn mailadres is hmeerwijk@online.nl.

Hopelijk kan ik u in de toekomst een helpende hand toesteken.


Vriendelijk groeten,
Henk Meerwijk.

 

Even voorstellen: Annuska

Zorgcoördinator en IG’er

Mijn route naar Moeraseik is een lang en kronkelig pad geweest. Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker heb ik op allerlei plekken gewerkt: op een kinderdagverblijf, bij de daklozenopvang en de gehandicaptenzorg…. Een jaar of 7 geleden behaalde ik mijn diploma voor IG’er. Via een tijdelijke functie belandde ik bij Moeraseik, een maand na de opening. Ik voelde me er direct thuis.

Moeraseik is voor mij dichtbij huis: ik woon al sinds mijn vierde jaar in Helmond, inmiddels samen met mijn twee dochters. Na al die jaren heb ik mijn ‘Helmondse paspoort’ wel zo’n beetje verdiend, vind ik zelf… Voor veel bewoners is het toch herkenbaar, zo’n lokale dame over de vloer. Ik praat op mijn werk dan ook platter Helmonds dan waar dan ook.

Voor mij is de Moeraseik een fijne werkplek. Als zorgcoördinator ben ik de spil rond personen met een zorgvraag. Ik heb er lol in de wensen en behoeftes van een bewoner zo goed mogelijk af te stemmen op de zorg. Ik bewaar het overzicht en vind het mooi als ik net dat extraatje kan regelen voor mensen. In Moeraseik kun je namelijk echt je eigen koers varen als bewoner, dat vind ik mooi. Mensen wonen hier thuis, in hun eigen huis, ook als echtpaar. Dat er niet voor je wordt bepaald dat je na 40 jaar huwelijk uit elkaar moet omdat je anders geen zorg kunt krijgen, vind ik super. Bewoners krijgen zelfs familie te logeren in hun appartement! Er zouden veel meer wooncomplexen zoals Moeraseik moeten zijn.

Een belangrijk deel van mijn werkplezier haal ik uit het samenwerken met een hecht en fijn team. We staan altijd klaar voor elkaar en voelen ons allemaal erg betrokken bij de locatie. Dat zie je terug in van alles. Een voorbeeld: tijdens de hete weken deze zomer bedacht een collega dat het spannen van een schaduwdoek boven de glazen overkapping wel eens zou kunnen schelen in de temperatuur. Het zijn dit soort kleine dingen waarmee we het wonen in Moeraseik zo prettig mogelijk willen maken voor iedereen.

 

Even voorstellen: Conny van Lankveld

De activiteitenbegeleider van Moeraseik is zelden op 1 plek te vinden. Mijn werkplek is namelijk ergens tussen de kelder (druk doende met het verzamelen van materialen voor activiteiten) en het hoogste kantoortje van ons gebouw (met de telefoon en PC achter de schermen). Maar ook buitenhuis op werkbezoek bij bijvoorbeeld basisschool de Bundertjes of verder van huis voor een uitstapje met u.

Hieruit blijkt de gevarieerdheid van mijn functie. Niet alleen het organiseren van activiteiten binnen- en buitenshuis maar ook op 'huisbezoek' bij nieuwe bewoners. Informeren wat ik voor hen kan betekenen om hun verblijf zo prettig mogelijk te maken. Regelmatig hierover de vinger aan de pols houden. In nauwe samenwerking met team Zorg, team Catering, Collega's ZorgboogSchoon, vrijwilligers en andere disciplines.

Ook het werven van en werken met die vrijwilligers. Een grote, heel belangrijke waardevolle aanvulling op het bestaande team. Niet voor de glorie of de centen. Wij zorgen voor de pap, maar jullie voor de krenten. Samen verhogen we de kwaliteit van wonen en leven.

Ondanks dat ik soms lastig te traceren ben in het gebouw, hoop ik harte dat iedereen mij toch weet te vinden voor vragen en tips. Ik hoor het graag van u!

Conny van Lankveld

Even voorstellen: Dorien de Groot - Melis

Hallo, eind vorig jaar las ik de oproep van Annelieke waarin ze bewoners vroeg zich kandidaat te stellen voor het cliëntenoverleg. Nu woon ik zelf niet in de Moeraseik, maar omdat mijn moeder er sinds een jaar wel woont en omdat ik het leuk vind om betrokken te zijn bij de Moeraseik heb ik me kandidaat gesteld.

Jullie zullen me vast zo nu en dan eens zien lopen in of om het gebouw.

Dorien de Groot - Melis

VUL HET FORMULIER IN VOOR MEER INFORMATIE OVER VRIJWILLIGERSWERK.